loader

Η Ακαδημία (GGA) κρατώντας τον πήχη ψηλά, εκπαιδεύει και εξελίσσει τους gamers στα πιο διαδεδομένα έως σήμερα παιχνίδια!
Με εξειδικευμένους εισηγητές, μέσα από οργανωμένα προγράμματα, αναδεικνύει σημαντικά skills που ήδη διαθέτουν και τους ετοιμάζει για τον επαγγελματικό στίβο της τεράστιας βιομηχανίας των Esports.

Παρέχει:

 • Coaching
 • Skills Development 
Video background
Play
shape

Σχετικα με την
Greek Gaming Academy

Η "Greek Gaming Academy" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2014 από τον Υπεύθυνο Σπουδών της "Clever-Net" Δημήτρη Μοναχό και τον συνεργάτη του Ναπολέοντα Γεωργουλόπουλο, gamers και οι δύο από την εφηβική τους ηλικία. Είναι ο πρώτος Coaching-Skills Development Φορέας των Esports στην Ελλάδα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη.

 • icon

  00

Στόχος της Σχολής είναι η στήριξη όσων έχουν επιλέξει να μεταφράσουν το χόμπι τους σε επάγγελμα με την προοπτική της εξέλιξης. Είναι η ανάδειξη ταλέντων και η προετοιμασία τους μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα, με σκοπό την απορρόφησή τους στον Επαγγελματικό Χώρο των Esports. 
Ωστόσο, η επίτευξη είναι δυνατή μόνο με την συνειδητή συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου και το αποτέλεσμα δύναται να είναι θεαματικό.
Ο gamer για τον οποίον το “μέτρο” είναι βασική προϋπόθεση στην καθημερινότητα του και η επιμόρφωση του αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την εξέλιξή του, έχει πολλές πιθανότητες για μια καλή καριέρα στην βιομηχανία του ηλεκτρονικού αθλητισμού. 

Η GGA σε συνεργασία με την VGL Esports συμβάλλει στην διοργάνωση πρωταθλημάτων, για την ανάδειξη τόσο του ηλεκτρονικού αθλητισμού όσο και των ταλέντων αυτού.

Η Greek Gaming Academy,

 • Γεφυρώνει τη σχέση “Γονέας – Παιδί – Εκπαιδευτικός”
 • Δίνει προοπτική στο χόμπι
 • Εξελίσσει τον gamer στον αυριανό επαγγελματία
 • Αναδεικνύει skills, οφέλη και προοπτικές
 • Μετατρέπει τη φιλοδοξία σε επιδίωξη και τα όνειρα σε στόχους

 

Πώς το όραμα έγινε πράξη..

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η GGA σε συνεργασία με την VGL προσφέρει μια σειρά Knockout μονοήμερων τουρνουά σε διάφορα παιχνίδια και modes, τα GGDAYS!

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 στις 21:30 το βράδυ με ένα συναρπαστικό EAFC24 PROCLUBS τουρνουά.
Σε ένα περιβάλλον χαράς και απόλαυσης 16 ομάδες με 160 παίκτες αναμετρήθηκαν σε ένα single elimination bracket, με κάθε παίκτη να παίζει στην αγαπημένη του θέση!
Στον τελικό βρέθηκαν οι ομάδες ATROMITOI FC & FABILIO FC, με τους πρώτους να κατέκτησαν το τρόπαιο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο manager της νικήτριας ομάδας είναι μόλις 14 ετών!

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο χόμπι!

Clever-Net & Greek Gaming Academy, με στενούς συνεργάτες και φίλους, βρεθήκαμε ανάμεσα σε πλειάδα εκθετών μετά μουσικής και πολλών δράσεων.

Σημαντική η παρουσία του Μιχάλη Πεδιώτη από την MaikBull στον τομέα των συνεντεύξεων από τους εκπροσώπους άλλων περιπτέρων, αλλά και των Social Media Parnter της GGA, Μελίνας Σπετσιέρη και Χρήστου Καρυτσιώτη στην παρουσίαση της VGL και της ομάδας IONES UNITED PALAIOU FALIROU.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη – ανοιχτή στο κοινό – διαδικτυακή συνάντηση με την Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης.

Με συντονίστρια την Ήβη Δικαίου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της GGA, την συνάντησή μας άνοιξε η Διευθύντρια του σχολείου κα Δέσποινα Τσαούση και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι τρεις βασικοί εισηγητές κ/κ, Παναγιώτης Μαμαλής, μαθηματικός της Λεοντείου Αθηνών, Πρόεδρος αποφοίτων Λεοντείου και Εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Tipping point, Νέλλη Μπέλκη Σύμβουλος σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ και συνεργάτης της GGA, Βίβιαν Χιονά Ιδρύτρια του Expat Nest, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και στην Ψυχολογία του Παιδιού & Εφήβου, και συνεργάτης της GGA.
Με τις θεματικές “Νέοι τρόποι για να ανακαλύπτεις τα άγνωστα ταλέντα των μαθητών”, “Υγιές και μη υγιές  gaming”, “Gaming και επαγγελματική επιτυχία – o ρόλος των soft skills”, ανέδειξαν τον μαγικό κόσμο του gaming και των Esports.

Η GGA με μότο “Από το χόμπι στο επάγγελμα”, εστίασε στην ανάγκη οι ενήλικες να αποδεχθούν το αγαπημένο χόμπι των ανηλίκων, να υποστηρίξουν το πλήθος των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών της βιομηχανίας των Esports και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πλαίσιο με όρια και όρους.

Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 12η Ημερίδα ΣΕΠ στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών.
Εξαιρετικοί εισηγητές πήραν θέση σε όλα τα επαγγέλματα σύγχρονα και κλασικά, με το μαθητικό κοινό να απορροφά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γνώσεις, συμβουλές, καθοδήγηση.
Η βιομηχανία των Esports, ένας τεράστιος τομέας στον εργασιακό στίβο με πλήθος εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την συγκεκριμένη ημερίδα.
Η Νέλλη Μπέλκη, Σύμβουλος σταδιοδρομίας και συνεργάτιδα της GGA, με την εισήγηση της φώτισε όλους τους επαγγελματικούς τομείς που αφορούν στο gaming και τα Esports, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για όλες τις σχολές πληροφορικής, ψηφιακής και πολιτισμικής βιομηχανίας αλλά και animation οι οποίες σχετίζονται με τον ευρύτερο κλάδο του gaming και των Esports.

Εκπαιδευτική Ημερίδα για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024, με θέμα “Όταν η βία γίνεται βίωμα στο χώρο του σχολείου”.

H GGA με εκπρόσωπό της την Εφη Κωστίδου, είχε την τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στους αξιόλογους εισηγητές, Ιωάννη Πανούση Ομ. Καθηγητή Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ και την Ευθυμία Κίννα, Ψυχολόγο, MSc – Ψυχοθεραπεύτρια και Επιστημονικό Συνεργάτη του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, CSI Institute.  Συμμετέχοντας σε ένα τόσο φλέγον θέμα, με γνώμονα τη γεφύρωση των σχέσεων γονέας – παιδί – εκπαιδευτικός, τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ύπαρξης ενός υγιούς περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η βία αντιμετωπίζεται με την συνύπαρξη και των τριών μερών. Οικογένεια και σχολείο με σύμμαχο το παιδί και με όπλα τα εργαλεία της τεχνολογίας, η βία δύναται έως και να εξαλειφθεί!

Συνέδριο Εκπαιδευτηρίων Δούκα (doukas.edu.gr) 
Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας – YouTube

Hobby Festival στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι, 14 – 16 Οκτωβρίου 11:00 – 23:00

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο χόμπι!

Clever-Net & Greek Gaming Academy, βρεθήκαμε ανάμεσα σε πλειάδα εκθετών. Γίναμε μέρος μιας μεγάλης παρέας όπου γνωριστήκαμε, συζητήσαμε, μοιραστήκαμε, διασκεδάσαμε!

Σημαντική και η παρουσία των συνεργατών μας από την Micsound όπου μέσω του Web Radio, χορηγία της Clever-Net για τη διοργάνωση, ακούστηκαν πολλοί από τους συμμετέχοντες αναδεικνύοντας τις δράσεις τους!

Η Greek Gaming Academy σε συνεργασία με την Λεόντειο Σχολή Αθηνών συνδιοργάνωσαν μία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Esports: Χάσιμο χρόνου ή επένδυση στo μέλλον;” προσεγγίζοντας με επιτυχία όλες τις πτυχές των Esports.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στο Θέατρο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, με συντονιστές τους Ήβη Δικαίου | CSR & Communications Associate GGA και Μιχάλη Σιγάλα | KMS Productions – Game Space.

Οι ομιλητές,

 • Παναγιώτης Μαμαλής, Εκπαιδευτικός Λεοντείου – Πρόεδρος Αποφοίτων Λεοντείου – Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας Tipping Point
 • Έφη Κωστίδου, Διευθύντρια Σπουδών CLN & GGA
 • Μάριος Μπιτσικόκος, Pro Gamer – Coach – Streamer – Content Creator – Εισηγητής Σεμιναρίων
 • Βίβιαν Χιονά, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ψυχολογία Παιδιού & Εφήβου– Ιδρύτρια του Expat Nest
 • Νέλλη Μπέλκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικός – Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ
 • Δημήτρης Μοναχός, Μ.S.I.T. & Owner – General Manager CLN & GGA

ορμώμενοι από τα αποτελέσματα σχετικού με το θέμα ερωτηματολογίου, το οποίο απαντήθηκε από 178 μαθητές της Λεοντείου (ηλικίας 13-18 ετών), κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Με έμφαση στο ότι το ποσοστό μαθητών που παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια ανέρχεται στο 93%, αναπτύχθηκε ενδιαφέρον διάλογος με αναφορές τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον επαγγελματικό χαρακτήρα των Esports, κατατέθηκαν προσωπικές εμπειρίες και με στοιχειοθετημένο λόγο δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα οφέλη του Gaming αλλά και να αναγνωρίσουν τις επαγγελματικές προοπτικές στην τεράστια βιομηχανία των Esports.
Μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και κηδεμόνων της Λεοντείου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εκπρόσωποι του τύπου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ : Esports: “Χάσιμο χρόνου ή επένδυση στο μέλλον;”

Η GGA σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 19:00, μέσω webinar ενημέρωσαν σπουδαστές με τα σημαντικότερα σημεία των σεμιναρίων,

📌 Concept Art “Προετοιμασία – δημιουργία portfolio κ προβολή στα social media” | εισηγήτρια η Βιβή Μαρκάτου

📌 Ο ρόλος του Mindfulness στα Esports | εισηγητής ο Γιάννης Αγκοπιάν

📌 Esports & Professional Gaming | εισηγητής ο Μάριος Μπιτσικόκος

Δείτε περισσότερα

Η GGA, με θέμα “Το gaming διδάσκεται”, συμμετείχε στο πρόγραμμα δράσεων που είχε ετοιμάσει η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων.
Κατόπιν πρόσκλησης από τον κο Νίκο Γιαννακόπουλο, Κοινοτικό Σύμβουλο 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, ενημερώσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων για τα οφέλη και τις προοπτικές των Esports.

Δείτε περισσότερα

Esports Management
Εισαγωγή στα Esports: Professional Gaming
Esports Social Media
Gaming: από το Χόμπι στο Επάγγελμα

Gaming: Από το Χόμπι στο Επάγγελμα
Mία ξεχωριστή και ιδιαίτερα ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο αίθριο των νέων εγκαταστάσεων του IST College, στη Λ.Συγγρού.
Η Greek Gaming Academy σε συνεργασία με το IST συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα “Gaming: από το Χόμπι στο Επάγγελμα” προσεγγίζοντας, με επιτυχία, όλες τις πτυχές των Esports.
Οι ομιλητές με αναφορές τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον επαγγελματικό χαρακτήρα των Esports, αλλά και μεταφέροντας προσωπικές τους εμπειρίες, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Οι τοποθετήσεις τους προβλημάτισαν αλλά και ενθάρρυναν την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενώ με στοιχειοθετημένο λόγο έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα οφέλη του Gaming αλλά και να αναγνωρίσουν τις επαγγελματικές προοπτικές, στην τεράστια βιομηχανία των Esports. 

“Workshop για… δυνατούς gamers, με… δυνατούς εισηγητές”

Photoshop για να επεξεργάζεσαι τα δικά σου γραφικά και να διαχειρίζεσαι την εικόνα σου
Facebook για να ενισχύσεις τη στρατηγική και τις τεχνικές σου
Coaching-Stream-Gaming σε ένα ξεχωριστό workshop για…. δυνατούς gamers, με… δυνατούς εισηγητές!!

 • 4 ώρες Photoshop                            24 Ιουλίου, 17:30 – 21:30
 • 4 ώρες Facebook                              25 Ιουλίου, 17:30 – 21:30
 • 4 ώρες Coaching-Stream-Gaming   26 Ιουλίου, 17:30 – 21:30 

Συμμετοχή της Greek Gaming Academy στο Education Festival 2016
Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, Greek Gaming Academy και Clever-Net συμμετείχαν με δικό τους stand στο Education Festival 2016 (Διοργάνωση: Skywalker).
Στο πάνελ ομιλιών του Σαββάτου (13:00-15:00) οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τη συμμετοχή του Διευθυντή Σπουδών, Δημήτρη Μοναχού. Η Θεματική της ομιλίας αφορούσε στις «Νέες Τάσεις και Εναλλακτικές Μορφές Εκπαίδευσης».
Στόχοι του Education Festival 2016:
Η δυνατότητα συνάντησης των αναγκών του εκπαιδευτικού οικοσυστήματος με θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς, άτομα και κοινωνικές ομάδες.
Η ενημέρωση για νέες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τάσεις και διεξόδους.
Η καινοτομία και η εναλλακτική εκπαίδευση.
Το «Φεστιβάλ Εκπαίδευσης 2016» απευθυνόταν σε:

 • Φοιτητές, πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς
 • Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • Γονείς
 • Άτομα που ενδιαφέρονται για τη Δια Βίου Μάθηση
 • Εκπαιδευτικούς, συμβούλους και coaches
 • Εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς, ιδρύματα, κολέγια και οργανισμούς

Παρουσίαση της Greek Gaming Academy, στο Πνευματικό Κέντρο “Γ. Ρίτσος” 25.04.2015

H πρώτη Σχολή για gamers στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρίσκεται στο Αιγάλεω.
Ο Εκπαιδευτικός Φορέας “Clever-Net”, πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου στο “Γ.Ρίτσος”, την παρουσίαση του καινοτόμου εκπαιδευτικού τομέα “Greek Gaming Academy”, που απευθύνεται στον κόσμο των Esports.
Στόχος της GGA είναι αφενός η ανάδειξη και η στήριξη των ταλαντούχων Gamers, αφετέρου ένα βήμα στην ένταξη των Esports στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, γνωστοποιώντας τα οφέλη και τις προοπτικές εκπαιδεύοντας ανήλικους και ενήλικες.
Την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολής, Δημήτρης Μοναχός (Μ.S.Ι.Τ).
Με μότο… “Το Gaming Διδάσκεται”, τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ψιμούλης (M.Sc. Marketing).
Τον λόγο έλαβαν επίσης οι, Δημήτρης Δερπάνης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Πιστοποιήσεων Unicert), Τρύφων Κουβόπουλος (Διευθυντής Πωλήσεων της Unicert), Δημήτρης Φαρμάκης και Νίκος Μαστροκόλιας της Εταιρίας Elysium Gaming.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Χριστόγλου, ο Εικαστικός Ιωαν. Σταθογιάννης, Εκπαιδευτικοί, πολλοί νέοι που αγαπούν το Gaming κ.α.

Αν πιστεύετε ότι το gaming αποτελεί,

 • εφαλτήριο επαγγελματικής καριέρας
 • ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων
 • τον ιδανικό συνδυασμό χόμπι – εργασίας
 • την προοπτική ανάπτυξης, εξέλιξης, επιτυχίας
 • την βάση προσέγγισης των “νέων δεδομένων”
 • πρόσβαση σε νέους επαγγελματικούς προσανατολισμούς

τότε έχετε επιλέξει τον σωστό φορέα που θα υποστηρίξει την υλοποίηση των στόχων σας!